Výborná rychlovka z jedné pávne? Rozhodně chilli con carne! Takhle ho děláme u nás doma:

Ingredience:
500g hovězího masa
plechovka rajčatového protlaku
2 plechovky červených fazolí
1 plechovka kukuřice
2 cibule
česnek (2-3 stroužky)
mletá sladká paprika
chilli
sůl
pepř
cukr
olej
voda/vývar
chleba

Chilli con carne _upravene

Postup:
1.) Rozpálíme si pánev 😉 a na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku. (Směs je vhodné připravovat v hlubší pánvi, nebo hrnci.) Zhruba po pěti minutách přidáme nadrobno nakrájený česnek. Jakmile se rozvoní přidáme mleté hovězí maso a zprudka jej opečeme, aby se zatáhlo. Maso musíme vařečkou pořádně zpracovat, aby se rozpadlo na malé kousky. Osolíme, opepříme a přidáme mletou sladkou papriku. Tu orestujeme spolu s masem na oleji, aby příjemně rozvinula svoji chuť. Dvě minutky budou určitě stačit – nakonec zalijeme vodou nebo vývarem a přidáme protlak, lžičku cukru a chilli (podle chuti, nejdříve raději méně a později můžeme přidat). Dusíme..

Já nejradši používám náš domácí protlak podle receptu naší babičky, který má sám o sobě vynikající chuť a jídlo pak není nutné příliš dochucovat. K tomuto receptu obvykle použiju jednu menší zavařovací sklenici, takzvanou „omniovku“. Pokud ale dojdou zásoby domácího protlaku, je potřeba si koupit plechovku s rajčatovým protlakem ze supermarketu.

2.) Mleté maso je hotové během chvíle a tak do pánve přidáme dvě plechovky červených fazolí (samozřejmě můžete použít jen jedu, ale já mám ráda husté chilli con carne se spoustou fazulek :-) ) a plechovku kukuřice. Necháme probublat, ochutnáme a případně přidáme sůl nebo chilli, aby chilli bylo dokonalé! Směs je dostatečně hustá, tak není třeba ani nijak zahušťovat. Případně šoupneme kousek zásmažky, kterou určitě máte, stejně jako já, vždy připravenou po ruce v lednici nebo v mrazáku.

3.) Podáváme s čerstvým chlebem v hlubokém talíři nebo v misce a posypané nakrájenou petrželkou.