Vybrala jsem pro Vás tip na výbornou a rychlou večeři, kterou ráda vařím, protože ji doma zbožňujeme a budete ji mít hotovou do 20 minut! 


Ingredience

gnocchi
2 šalotky
2 stroužky česneku
4 žampiony
olivový olej
smetana
bílé víno
citron
petželka
sůl
pepř
hrubozrnná hořčice

Postup
1.) Připravíme si hrnec, ve kterém uvaříme noky podle návodu na obalu.

2.) Rozpálíme pánev a na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku s česnekem. Na česnek si musíme dát trošku pozor ať se nám nepřipálí a nezhořkne. Mezitím si připravíme žampiony, které rozkrojíme napůl a nakrájíme na plátky. Potom je přidáme do pánve k cibulce a česneku. Žampiony zakápneme troškou citronu, díky tomu zůstanou krásně světlé a neztmavnou. Mírně orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme víno, které necháme odpařit. Většinou vařím podle chuti a množství přizpůsobuji podle počtu porcí, které chci připravit. Na večeři pro dva dávám přibližně 1-2 dcl vína.

3.) Jakmile se víno odpaří přilijeme smetanu. Tip mojí maminky: používejte na vaření alespoň 30% smetanu, díky tomu se Vám smetana nesrazí při nalití na horkou pánev. Přidáme asi lžičku hrubozrnné hořčice a vše společně povaříme a případně ještě dochutíme solí. Já ráda na závěr přidávám ještě jeden stroužek česneku, nechám jej jen mírně povařit, aby si zachoval chuť a aroma, ale tak, aby nebyl příliš výrazný a nepřebil chuť ostatních ingrediencí. Pouze na doplnění chuti.

4.) Nakonec přidáme nakrájenou petrželku a můžeme servírovat.

 

gnocchi_zamipiony_bile vino_top3