Jsem přesvědčená o tom, že kromě dobře udělaných housek, které jsme si připravili v předchozím receptu je pro perfektní hamburgery nejvíce a nesmírně důležité dochucení masa. Již několikrát jsem v různých hamburgrárnách byla zklamaná z plané a nevýrazné chuti burgeru. Protože jakmile jednou ochutnáte recept, s kterým se dneska podělím už nebudete chtít nic jiného.

Ingredience:
500g mletého masa (hovězí)
tymián
sůl
pepř
hořčice 
worcesterová omáčka

Postup:
1.) Postup je velmi jednoduchý – do mísy vložte mleté maso, přidejte asi lžíci hořčice a asi lžíci worcestrové omáčky, mírně posolte a opepřete a přidejte tymián (můžete přidat hned několik snítek, vůbec se toho nebojte, právě čerstvý tymián tomu dodá ty správné grády). Vše dobře promíchejte.

Hovezi-hamburger-nejlepsi-tymian_01

Hovezi-hamburger-nejlepsi-tymian_02

2.) Pokud si dochucením nejste jistní není nic jednoduššího než si kousek uždíbnout a zkusit orestovat třeba na pánvi – pokud je třeba, dochuťte. Pokud je vše dokonalé hoďtě hovězí burgery na gril!

3.) Během grilování masa si také rozpulte housky a ohřejte je dokřupava. Můžete si také ogrilovat slaninku. Nakrájejte zeleninu, připravte sýr a cibulku.. zkrátka vše, co máte ve svém burgeru rádi.

Hovezi-hamburger-nejlepsi-tymian_03

Hovezi-hamburger-nejlepsi-tymian_04

Hovezi-hamburger-nejlepsi-tymian_06