Jsem přesvědčená o tom, že kromě dobře udělaných housek, které jsme si připravili v předchozím receptu je pro perfektní hamburgery nejvíce a nesmírně důležité dochucení masa. Již několikrát jsem v různých hamburgrárnách byla zklamaná z plané a nevýrazné chuti burgeru. Protože jakmile jednou ochutnáte recept, s kterým se dneska podělím už nebudete chtít nic jiného.
Ingredience:
500g mletého masa (hovězí)
tymián
sůl
pepř
hořčice
worcesterová omáčka
Postup:
1.) Postup je velmi jednoduchý – do mísy vložte mleté maso, přidejte asi lžíci hořčice a asi lžíci worcestrové omáčky, mírně posolte a opepřete a přidejte tymián (můžete přidat hned několik snítek, vůbec se toho nebojte, právě čerstvý tymián tomu dodá ty správné grády). Vše dobře promíchejte.
2.) Pokud si dochucením nejste jistní není nic jednoduššího než si kousek uždíbnout a zkusit orestovat třeba na pánvi – pokud je třeba, dochuťte. Pokud je vše dokonalé hoďtě hovězí burgery na gril!
3.) Během grilování masa si také rozpulte housky a ohřejte je dokřupava. Můžete si také ogrilovat slaninku. Nakrájejte zeleninu, připravte sýr a cibulku.. zkrátka vše, co máte ve svém burgeru rádi.
Vložit komentář