Jaro začíná! Ve vzduchu voní kvetoucí stromy, dny jsou delší a sluníčko začíná hřát čím dál tím víc.. taky už pomalu myslíte na léto a grilování? 😀 Já ano.. a je potřeba začít trénovat tak si pište recept na dokonalé hamburgerové housky:
Ingredience:
1/2 hrnu mléka
1/2 vody
3 hrnky hladké mouky
1 vejce
sušené droždí
1 lžíce cukru
špetka soli
sezamové semínka na posypání
Postup:
1.) Nejdříve si připravíme kvásek, který si obvykle připravuji tak, že si ohřeji mléko – nesmí být horké, jen přiměřeně teplé až vlažnější, přimíchám lžíci cukru a přisypu sáček droždí. Lehce promícháme a necháme vytvořit kvásek. Do větší mísy si přichystáme další ingredience – mouku, vejce, vodu a špetku soli. Mouku nedávejte všechnu – těsto je lepší zpracovávat nejdříve řidší a mouku přidávat postupně – díky tomu nebude tuhé ale vláčné a nadýchané.
2.) Zpracované těsto necháme vykynout na teplém místě.
3.) Vykynuté těsto si rozdělíme na několik bochánků, které si vytvarujeme a vložíme na připravený plech s pečícím papírem. Toto množství těsta by mělo vystačit na 6-8 houstiček, podle toho, jak je chcete mít velké.
4.) Připravené bochánky potřeme rozšlehaným vejce a posypeme sezamovým semínkem. Jakmile je máme připravené vložíme do trouby, kterou máme předem rozehřátou přibližně na 180°C a pečeme dozlatova necelých 20minut.
Vložit komentář