Pokud jste milovníci omáček, dušeného hovězího a gulášů určitě si zamilujete tento recept. Jde totiž o takový nóbl vytuněný gulášek, který v sobě skrývá rozplývající se hovězí masíčko, dušené s červeným vínem a doladěné žampiony a nakládanými cibulkami.

Ingredience:

Hovězí maso (zadní)
Nakládané cibulky
Žampiony
Cibule
Česnek
Rajčatový protlak
Červené víno
Bobkový list
Sůl
Pepř

Postup:

1.) Hovězí maso nakrájejte na kostičky a orestujte.

2.) Orestované maso dejte bokem do mísy a na pánvi nebo v hrnci orestujte cibulku. Dozlatova. K závěru přidejte na drobno nakrájený česnek, který nechte jen tak provonět. Pak přidejte zpátky hovězí maso.

3.) Podlijte červeným vínem (já mám ráda omáčky z červeného vína a proto jím nešetřím, obvykle zpotřebuju polovinu lahve.. ale  záleží na vaší chuti). Přidejte rajčatový protlak, sůl, pepř a bobkový list. Nechte dusit dokud maso nezačne přímo rozplývat.

4.) Na závěr orestujte na másle žampiony dozlatova. Zceďte nakládané cibulky a přidejte je na pánev k žampionům a také lehce orestujte. Pak přidejte k omáčce s hovězím masem.

5.) Nakonec dochutíme, případně zahustíme omáčku.

K tomuto receptu si doma nejčastěji děláme těstoviny. Vsadím se, že se budou skvěle hodit taky bramborové noky.

Tak rozpalte pánvičky a užijte si hovězí ragů. :-)

 

Hovezi-ragu-zampiony-cervene-vino_03

Hovezi-ragu-zampiony-cervene-vino_01