Víkend se blíží a je čas potěšit blízké sladkou víkendovou dobrotou
Ingredience
Těsto:
100 g másla
50 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
1 vejce
220 g hladké mouky
1/4 lžičky prášku do pečiva
sůl
Náplň:
500 g tučného tvarohu ve vaničce
50 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
2 vejce
hrušky
Drobenka:
100 g polohrubé mouky
50 g cukru krupice
50 g másla
1/2 lžičky skořice
Postup:
1.) Nejříve si připravíme těsto. Povolené máslo utřeme s cuky. Přidejte vejce a zpracujte. V samostatné míse si připravíme ostatní suché přísady, promícháme, přidáme máslo s cukrem a vejci a zpracujeme těsto, které necháme odležet v lednici než si připravíme náplň.
2.) Hrušky oloupeme, vyřízneme střed a nakrájíme. Tvaroh s cukry a vejci smícháme v míse metličkou dohladka.
3.) Těsto si rozválíme nebo pomocí prstů natlačíme do koláčové formy. Zalijeme tvarohovým krémem a poklademe hrušky. Nakonec zasypeme drobenkou.
4.) Koláč vložíme do trouby pečeme 50-60 minut do zlatova. Hotový koláč poznáte tak, že začne ve svém středu zvedat.
Vložit komentář