Ráda bych se s Vámi podělila o recept na rychlou, chutnou a zdravou večeři. Příprava v páře je velmi šetrný způsob vaření, při kterém se uchovávají vitaminy, minerály i důležité antioxidanty v potravině. Kuřecí maso vařené v páře je chutné a šťavnaté a navíc je připraveno během pár minut!

Vařit můžete v hrnci, který je přímo určen na vaření v páře, nebo si připravte klasický hrnec a použijte cedník v kterém si připravíte zeleninu s masem.

 

Ingredience:
mrkev
petržel
kuřecí prsa
tymián
bazalka
sůl
pepř

Postup:

1.) Do hrnce pro vaření v páře přidejte vodu, do které vložte pár snítek tymiánu. Jakmile začne voda vřít přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a petržel. Na zeleninu položíme připravené kuřecí maso, které jsme pouze očistíme, osolíme a opepříme.

2.) Vaříme dokud není maso hotové – to trvá přibližně 10 – 15 minut (záleží na jak velké kusy máte maso nakrájené).

3.) Jakmile máme hotovo vyjmeme kořenovou zeleninu kterou posolíme a přidáme nakrájenou bazalku a tymián. Promícháme a můžeme podávat.

Kuře-v-páře-mrkev-petržel-02

Kuře-v-páře-mrkev-petržel-01