Oni to vlastně nejsou ani tak úplně klasické lívance, protože neobsahují droždí, ani kypřící prášek. Zato obsahují spoustu skvělých a zdravých ingrediencí, což je na tom to nejlepší. Mlsáte, ale zdravě!
Jednou z hlavních ingrediencí jsou ovesné vločky, které v sobě skrývají zdroj vitamínů a minerálů. Další zdravou ingrediencí je mandlové mlého, které nejen že skvěle chutná, ale taky patří mezi zásadotvorné potraviny (kam se řadí například citrusy) a dokáže neutralizovat naše vnitřní prostředí. Spoustu zajímavých informací a recept na domácí mandlové mléko má na svém blogu Kitchenette.
Navíc jsem v receptu nepoužila žádný cukr, k doslazení postačí zralé banány, med, nebo agávový sirup.
Pusťte se do kuchtění, rozpalte své pánvičky a užijte si skvělé víkendové odpoledne u talíře plného těchto skvělých lívanců!
Ingredience:
Těsto:
2 banány
750ml mandlového mléka
1 hrnek ovesných vloček
1 vejce
Krém:
1 tvaroh
agávový sirup nebo med
Postup:
1.) Do mixéru vložte rozkrájené banány a přidejte mléko. Rozmixujte.
2.) Přidejte ovesné vločky a vejce a opět rozmixujte. Nechejte těsto uležet alespoň hodinku, aby se vločky pořádně nasály. Nakonec můžete těsto doladit pokud by bylo moc husté nebo se vám zdálo řídké.
3.) Rozpalte pánev a usmažte hromadu lívanců 😉
4.) Tvaroh oslaďte podle své chuti medem nebo agávovým sirupem.
Kromě tvarohu můžete přidat také čerstvé ovoce nebo domácí marmeládu. Dobrou chuť!
Vložit komentář