Oni to vlastně nejsou ani tak úplně klasické lívance, protože neobsahují droždí, ani kypřící prášek. Zato obsahují spoustu skvělých a zdravých ingrediencí, což je na tom to nejlepší. Mlsáte, ale zdravě!
Jednou z hlavních ingrediencí jsou ovesné vločky, které v sobě skrývají zdroj vitamínů a minerálů. Další zdravou ingrediencí je mandlové mlého, které nejen že skvěle chutná, ale taky patří mezi zásadotvorné potraviny (kam se řadí například citrusy) a dokáže neutralizovat naše vnitřní prostředí. Spoustu zajímavých informací a recept na domácí mandlové mléko má na svém blogu Kitchenette.
Navíc jsem v receptu nepoužila žádný cukr, k doslazení postačí zralé banány, med, nebo agávový sirup.  :-)

Pusťte se do kuchtění, rozpalte své pánvičky a užijte si skvělé víkendové odpoledne u talíře plného těchto skvělých lívanců!

Ingredience:

Těsto:
2 banány
750ml mandlového mléka
1 hrnek ovesných vloček
1 vejce

Krém:
1 tvaroh
agávový sirup nebo med 

Postup:

1.) Do mixéru vložte rozkrájené banány a přidejte mléko. Rozmixujte.

2.) Přidejte ovesné vločky a vejce a opět rozmixujte. Nechejte těsto uležet alespoň hodinku, aby se vločky pořádně nasály. Nakonec můžete těsto doladit pokud by bylo moc husté nebo se vám zdálo řídké.

3.) Rozpalte pánev a usmažte hromadu lívanců 😉

4.) Tvaroh oslaďte podle své chuti medem nebo agávovým sirupem.

Kromě tvarohu můžete přidat také čerstvé ovoce nebo domácí marmeládu. Dobrou chuť!

Recept_ovesne-livance_02

Recept_ovesne-livance_03

Recept_ovesne-livance_04