Tak jsem se rozhodla, že se pochlubím dortíkem, který jsem vytvořila pro moji sestřičku  k narozeninkám, které tento týden oslavila. Strašně mi dělá radost dělat radost. Věřím, že se inspirujete a taky doma něco podobného vytvoříte pro někoho blízkého.

A taky jsem chtěla ještě jednou připojit přání všeho nejlepšího Romance  štěstí, zdraví a úspěchy. Ať se jí daří vše do čeho se pustí. 😉 A doufám, že jí dort udělal radost a že chutnal!

Ingredience:
Dortový korpus:
5 hrnků hladké mouky
3 hrnky cukru moučka
2 hrnky mléka
1 prášek do pečiva
1 hrnek rostlinného oleje
5 vajec
potravinářské barvivo 

Krém:
1 máslo
800 ml mléka
2 pudinky 
1 vanilkový cukr
3 lžíce cukru moučka

Kuličky na ozdobení:
120g smetany (alespoň 30%)
400g čokolády na vaření
80g šampaňského
3 lžíce arašídového másla
kakao na obalení (při tvoření kuliček)
bílá čokoláda
barevné cukrové kuličky na ozdobení

Postup:

1.) Nejdříve si připravíme čokoládovou směs na truffles, z které budeme vytvářet kuličky. Směs totiž musíme uložit do lednice, aby dostatečně ztuhla. Smetanu přiveďte k varu. Přidejte nasekanou čokoládu, kapku šampaňského a nakonec arašídové máslo. Pořádně promíchejte a nechejte v lednici vychladnout a ztuhnout.

2.) Z hmoty vytvarujte kuličky, aby se nelepily, tak je nakonec obalte v kakau. Opět je na chvilku vložte do lednice. Mezitím si rozpustíme bílou čokoládu, ve které budeme namáčet vychladlé kuličky napíchnuté na špejlích. Některé můžete nechat světlé a některé obalte v cukrových kuličkách.

3.) Dortové těsto je velmi jednoduché. Nejdříve smícháme sypké ingredience a k nim přidáme vajíčka, mléko, olej a pořádně promícháme. Těsto si rozdělte na části – podle toho kolik barev budete vytvářet, mně to vyšlo na 6 částí: fialová, modrá, zelená, žlutá, oranžová a růžová. Pěkně do barev duhy 🌈
Obarvené jednotlivé části korpusu pečeme při 180°C přibližně 25min.

4.) Jakmile těsto vychladne je potřebo odřezat okraje, které mají nahnědlou barvu, třeba pomocí talíře, aby měly všechny části stejnou velikost. Poté seřízneme korpus i na povrchu, aby měl rovnou plochu a byly všechny přibližně stejně vysoké.

5.) Pudinkový krém je taky velmi jednoduchý. Stačí si připravit pudink z 800 ml mléka a dvou pudinků(cukr není potřeba přidávat) – můj tip: jakmile máme pudink uvařený vložte jej do sáčku, odstraňte ze sáčku vzduch a zasukujte. Díky tomu když bude pudink chladnout tak nevytvoří na povrchu škraloup a poté nebude v krému dělat hrudky 😉 a v tomto sáčku necháme vychladnout do pokojové teploty.
Máslo doporučuju vytáhnout z lednice den předem, aby se s tím dobře pracovalo a krém se Vám nesrazil. K máslu přidejte moučkový cukr a utřeme.

6.) Do mísy s máslem přidáváme po lžičkách vychladlý pudink a vždy pořádně promícháme. Kdyby se Vám náááhodou stalo, že se krém srazí tak jej rozmícháme ve vodní lázni.

Nyní už máme vše připraveno. Takže už jen stačí dát vše dohromady. Krém mezi korpusy, potáhnout strany dortu, ozdobit a přidat svíčky a už můžete pádit s dortem k oslavenci 😉

duhovy-dort_06

duhovy-dort_04

duhovy-dort_05

duhovy-dort_02

duhovy-dort_07 duhovy-dort_08

duhovy-dort_03 duhovy-dort_09