Čas od času je potřeba okořenit vztah a užít si společně trochu romantiky. A věřte mi stačí málo – láska přece prochází žaludkem, tak si vytvořte něco vynikajícího, k tomu dobré pití a hezký večer je připraven :-)

Ingredience:
filety z tresky (tmavé)
chřest (zelený nebo bílý)
zelené fazolky
červená paprika
bazalka
sůl
pepř
olivový olej

Postup:
1.) Nejprve si očistíme rybu – prsty přejeďte přes filet a pokud ucítíte kosti vytahejte je pomocí pinzety.

2.) Připravte si pečící papír, který pokapejte olivovým olejem, posypte troškou soli a pepře. Na pečící papír poklaďte chřest (pokud máte bílý je potřeba jej nejdřív oloupat), čerstvé fazolky a papriku nakrájenou na proužky. Na zeleninu položte rybu ochucenou solí a pár lístky bazalky. Můžete přidat i maličko chilli. Přidejte pár kapek olivového oleje. Vše řádně zabalte do balíčku a vložte do předehřáté trouby. Pečte na mírném ohni dokud nebudou fazulky a chřest měkké (ale ne rozvařené).
Díky pečení v pečícím papíru si ryba uchová šťavnatost a bude se přímo rozpadat.

3.) K rybě jsem připravila pečené brambory (které si vždy nejdříve uvařím ve vodě přibližně po dobu 5-10 minut, a potom vložím do trouby a nechám lehce zapéct). K rybě se také hodí holandská omáčka a bílé víno.

Přeji dobrou chuť a užijte si večer :-)

Pecena-treska-chrest-fazolky-paprika_01

Pecena-treska-chrest-fazolky-paprika_03

Pecena-treska-chrest-fazolky-paprika_05