Občas je potřeba si oddechnout od knedlíků a omáček a připravit si něco lehčího jako je třeba ryba. A pstruh je skvělá volba. 🐟
Tento recept si můžete připravit v troubě, kdy vynikne kombinace chutí jemného rybího masa a bylinek a nebo jej můžete připravit na grilu s dřevěným uhlím, které dodá rybě další odstín chuti.

Ingredience:
čerstvá ryba (například pstruh)
tymián
česnek
citron
sůl
pepř

Postup:
1.) Rybu očistěte, opláchněte a nechejte osušit. Pokud jste si koupili pstruha v celku můžete jej tak nechat. Já jsem si hlavu a ocas odřízla, tak nějak se mi nelíbilo jak na mě koukala. 😄 Rybu zevnitř osolte a opepřete, přidejte pár plátku česneku a několik snítek čerstvých bylinek (například tymiánu). Na povrchu můžete rybu naříznout a opět přidat pár plátků česneku a plátky citronu. Rybu posolte i zvenčí a vložte do alobalu nebo do pečícího papíru a zabalte.

2.) Vložte do trouby nebo na gril a pečte do měkka.

3.) V troubě, kde máte pstruha si můžete zároveň upéct i přílohu. Bude stačit pár brambor s červenou cibulí a paprikou, které osolíte opepříte, zakápnete olivovým olejem, přidáte tymián a necháte zapéct.

 Peceny-pstruh-s-cesnekem-citronem-tymianem_01 4Peceny-pstruh-s-cesnekem-citronem-tymianem_02

Peceny-pstruh-s-cesnekem-citronem-tymianem_03