Už cítím léto. Dny i večery jsou čím dál tím teplejší a tak nastává čas vytáhnout sandály, kraťasy a lehoučké letní nátělníky. Léto, to je nejen grilování, ale taky čas salátů na nejrůznější způsoby – například můj oblíbený pikantní salát s tuňákem :-)

Ingredience:
tuňákový steak
salát (například polníček)
cherry rajčátka
paprika
sezamové semínka
křepelčí vajíčka

Zálivka:
citron
olivový olej
chilli
sůl
pepř

Postup:
1.) Nejdříve si připravíme tuňákový steak, který zakápneme olivovým olejem a v rukou „rozmasírujeme“ po celé ploše. Osolíme a obalíme v sezamových semínkách. Tuňáka zprudka ogrilujeme na pánvi z obou stran tak, aby by zlatavý, ale vevnitř růžový a šťavnatý.

2.) Zeleninu pokrájejte a vložte do velké mísy. Promíchejte a zalijte zálivkou. Nahoru poklademe nakrájeným tuňákem a křepelčími vajíčky, které jsme si uvařili natvrdo. Dobrou chuť :-)

Salat-tunak-krepelci vajicka_02_2