Fajita Queadillas – zjednodušeně řečeno tortilla plněná pikantní směsí z kuřecího masa, zeleniny a slaniny s dipem ze zakysané smetany, pažitky a česneku. To vše zapečené na grilu. Rychlá, chutná svačinka třeba na květnový piknik pod rozkvetlým šeříkem.
Ingredience:
tortilly
Náplň:
kuřecí maso (prsa bez kosti)
zelená a červená paprika
cibule
slanina
koriandr
chilli
sůl
pepř
Dip:
zakysaná smetana
pažitka
2 stroužky česneku
Postup:
1.) Nejdříve si orestujeme nahrubo nakrájenou cibulku. Jakmile zesklovatí přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a orestujte. Jakmile je slaninka s cibulkou hotová dejte stranou a na stejné pánvi zprudka orestujte kuřecí maso nakrájené na kostičky. Osolte jej, opepřete a přidejte trochu chilli a koriandru.
2.) Jakmile se nám masíčko orestovalo dozlatova odložíme jej stranou – klidně na stejný talíř jako máme cibulku se slaninou a do stejné pánve přidáme papriky, které jsme si nakrájeli na pásky. Papriky posolte a restujte jen chviličku 2-3 minuty. Na závěr přidejte vše zpět do pánve – tedy orestovanou cibulku se slaninou a kuřecí maso. Vše promíchejte.
3.) Připravte si dip – pažitku nakrájejte najemno, přidejte prolizované 2 stroužky česneku a smíchejte se zakysanou smetanou. Můžete také přidat špetku soli.
4.) Poloviny tortilly potřete dipem a přidejte přichystanou směs. Přeložte na polovinu a dejte zápect na gril.
Takto připravené tortilly jsou skvělou svačinkou na piknik. Teď už jen stačí zabalit dobré vínko a vyrazit do parku. 😉
Vložit komentář