Kouzlo panzanelly spočívá v bagetce, kterou lehce zapečete v troubě s olivovým olejem. Díky tomu bude v čerstvém salátku místy lehce křupavá a zároveň do sebe nasákne všechny chutě.

Věřím, že si jej vychutnáte tak jako já a zařadíte tento salát mezi oblíbené letní večeře. :-)

 

Ingredience:

červená paprika
žlutá paprika
salát (polníček, rukola.. podle chuti)
cherry rajčata
salátová okurka
mozzarella
chleba nebo bageta
sůl
pepř
olivový olej
citron
bazalka

 

Postup:

1.) Nejdříve si připravíme pečené papriky a to tak, že na plech vložíme pečící papír na který poklademe překrojené papriky. Rozpalte troubu na maximum a vložte do ní plech. Papriky budou hotové, jakmile začnou na povrchu hnědnout. (Bude to trvat přibližně 20 minut).

Upečené papriky vyjměte z trouby a přikryjte poklopem, nebo potravinářskou fólií, aby se zapařily. Po chvíli je můžete oloupat a nakrájet na kousky.

2.) Do ještě teplé trouby vložte natrhanou bagetu nebo chleba, který pokapejte olivovým olejem. Bude stačit pár minut než bude křupavý. Mezitím si pokrájejte další zeleninu do salátu.

3.) Do velké mísy vložte pokrájenou zeleninu, bazalku a nezapomeňte na pečené papriky a mozzarellu. Podle chuti posolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a troškou šťávy z citronu. Do salátu můžete také kápnout trochu balsamica.

4.) Nakonec přidejte křupavou bagetku a zamíchejte.

Salat-panzanella-mozarella-pecena paprika_01

Salat-panzanella-mozarella-pecena paprika_02

Salat-panzanella-mozarella-pecena paprika_04