Opět tu mám tip na rychlovku k večeři. Takovýchto receptů není nikdy dost! Vždy, když přiběhnu večer z práce a vím, že musím ještě připravit nějakou dobrotu k večeři, tak jsem ráda, že mám v zásobě několik rychlých chutných a lehkých receptů a to jak na přípravu tak co se týče sytosti jídla. Není nic horšího když se navečer před spaním nacpete k prasknutí.

Ingredience
špagety
ančovičky
cherry rajčátka
cibule
česnek
černé olivy
sůl
pepř
olivový olej
tymián

 

Postup
1.) Nejdříve si dáme vařit vodu na těstoviny. Jakmile začne vřít osolíme ji (voda na těstoviny by měla být dostatečně slaná, říká se, že by měla být slaná jako mořská voda). Těstoviny pak uvaříme podle návodu. Já čas na obalu beru většinou jen orientačně – zkrátka si těstoviny hlídám a občas je ochutnám dokud nejsou al dente :-) 
Uvařené těstoviny by se neměli proplachovat. Na závěr přidejte trochu olivového oleje aby se neslepili. Olivový olej jim navíc dá příjemnou chuť.

2.) Rozpálíme si pánev a na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Po chvíli přidám nakrájené ančovičky (neboli sardelky), které jsem koupila naložené v oleji. Spolu s ančovičkami přidáme také nahrájený česnek. Mezitím co restujeme základ nakrájíme si cherry rajčátka a ty pak přihodíme do pánve. Necháme chvíli podusit. Můžeme také přidat trochu vody. Při slévání těstovin je dobré si dát stranou trochu vody, ve které se vařily. Tu pak přidáme do omáčky. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidávám olivy nakrájené na kolečka a tymián.

3.) Když je omáčka hotová přidáme na pánev špagety a pořádně promícháme. Můžeme ještě zakápnout olivovým olejem.

Spagety-ancovicky-olivy-rajcata_02

Spagety-ancovicky-olivy-rajcata_03