Dnes mám opět tip na rychlou a zdravou večeři. Hlavní ingrediencí je špenát, který je skvělý antioxidant a dokonce působí preventivně proti vzniku rakoviny.

Ingredience:
špenát
avokádo
česnek
cherry rajčata
sůl
pepř
citron

špagety

Postup:
1.) Špenát jsem si nejdříve připravila v páře. Jen aby změkl – stačí minutka, možná dvě. Mezitím jsem si připravila avokádo, které jsem zbavila slupky i pecky a nakrájela na menší kousky.

2.) Avokádo i špenát vložte do mixéru. Protlačte asi dva stroužky česneku, zkápněte šťávou z citronu, zalijte sklenicí vody a rozmixujte dohladka.

3.) Směs vložte na pánev. Přidejte sůl a pepř a krátce povaříme. Posolte a opepřete. Případně podle chuti můžete přidat ještě česnek.

4.) Jakmile jste s chutí spokojeni, přidáme uvařené špagety a promícháme. Na závěr přidejte cherry rajčátka, nechte lehce prohřát a máme hotovo :-)

Zelene-špagety-špenat-avokado-rajčata_01

Zelene-špagety-špenat-avokado-rajčata_02

Zelene-špagety-špenat-avokado-rajčata_04

Zelene-špagety-špenat-avokado-rajčata_05

Zelene-špagety-špenat-avokado-rajčata_06