Poznamenejte si recept na jednoduchou sobotní dobrotu. Skvělá věc na pečení je ta, že pokrm šoupnete do trouby a minimálně na hodinku máte vystaráno. Díky tomu se můžete vrhnout třeba do sobotního úklidu nebo připravit lahodný dezert. A nebo ještě lepší nápad – vezměte do rukou dobrou knížku a užívejte si víkendového volna 😉

Ingredience
Nádivka:
1 klobása
10dkg sušených rajčat
cibule
česnek
plechovka bílých fazolí
bílé víno
tymián

Kuře:
1 celé kuře (nebo kuřecí čtvrtky)
mletá červená paprika
olivový olej
sůl
pepř

Postup
1.) Nejdříve si připravíme nádivku. Začneme klobásou – pro tento recept se hodí klobása více masová, lehce pikantní. Já jsem si koupila maďarskou klobásu, kterou nakrájíme na půlkolečka a vložíme na rozpálenou pánev 😉 . Restujeme. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a restujeme ji společně s klobásou, z které si ukradne ždibek červené paprikové barvy. Přidáme česnek nakrájený nadrobno nebo na plátky.
Fazole vysipeme z plechovky do mísy nebo do sítka, propláchneme a přidáme do pánve. Sušená rajčata pokrájíme jen tak nahrubo a také přidáme do pánve. Osolíme, opepříme a přidáme tymián. Promícháme, ochutnáme a nádivka je hotová. Vložte ji na dno pekáče, kde bude čekat na kuře.

Spanelske kure_nadivka

2.) Kuře opláchneme. Pak ho posypeme mletou červenou paprikou, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem – vše pěkně vmasírujte do kůže a rovnoměrně rozprostřeme. Kuře přidejte do pekáče k připravené nádivce. Podlijte bilým vínem a trochou vody.

4.) Pečeme na 180-190°C přikryté asi 3/4 – 1 hodinku. Poté odkryjeme a pečeme asi ještě další půlhodinku dozlatova.

Jako přílohu můžete použít brambory a nebo jen čerstvý křupavý chléb :-) Dobou chuť!

spanelske-pecene-kure_01

spanelske-pecene-kure_02