Ráda bych Vám představila můj recept na rychlou a vynikající večeři, které se nemůžu nabažit! Dělám jej pravidelně snad každý týden, někdy i dvakrát do týdne. Je to jednoduché a rychlé a věřím, že se to dá zvládnou i do 15 minut.  

Ingredience
těstoviny (farfalle)
smetana
muškátový květ
parmezán
sůl 
pepř
bazalka
máslo

Testoviny_parmezan_muskatovy kvet_bazalka_04
Postup
1.) Nejdříve si v hrnci dáme vařit vodu na těstoviny.  Jakmile začne vřít pořádně ji osolíme a těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.

2.) V pánvi necháme rozpustit máslo a přidáme smetanu. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ podle chuti (s tímto kořením musíme opatrně, je hodně výrazné a může přebít ostatní chutě). Na druhou stranu toto koření zbožňuju a v tomto receptu je to spolu s parmezánem jedna z hlavních ingrediencí. Smetanovou omáčku si zahustíme tak, že do ní nastrouháme trochu parmezánu. Necháme mírně provařit až se parmezán rozpustí a omáčka bude pěkně hladká.

3.) Do pánve přidáme uvařené a zcezené těstoviny, zamícháme a úplně na závěr přidáme bazalku.

4.) Při servírování můžeme ještě posypat trochou parmezánu

Pokud máme čas a chuť můžeme si recept vylepšit troškou bílého vína, které přidáme na začátku do pánve a až se svaří na polovinu přidáme smetanu a ostatní ingredience. :-)