Dnes jsem vařila pro moji oblíbenou návštěvnici našeho pidi bytečku. Svou přítomností nás potěšila moje mladší a kudrnatější ségra a proto jsem chtěla připravit nějakou výtečnou dobrotu. Pečené maso a barbecue omáčka jsou podle Jamieho Olivera, k tomu jako přílohu jsem připravila pečené brambory a karamelizovanou mrkev.
Recept určitě vyzkoušejte a nechte si chutnat :-)

Ingredience:
Marináda na maso:
lžička fenyklových semínek
lžička celého pepře
lžíce koriandru
lžička muškátového oříšku
lžička mleté červené papriky (uzené)
lžička hořčice
sůl 
olivový olej

Barbecue omáčka:
240ml kečupu
tabasco 
6 lžic jablečného cideru
6 lžic jablečného džusu
2 lžičky medu
2 lžičky hořčice

Postup:
1.) Jako první si připravíme marinádu. Do hmoždíře vložte nejprve suché přísady – koření, bylinky.. a rozdrťte je. Jakmile jste s konzistencí spokojeni přidejte olivový olej a hořčici a smíchejte. Touto směsí potřete připravené a očištěné maso a nechejte alespoň hodinku marinovat.

2.) Po hodince maso začneme připravovat – rozpalte pánev a orestujte jej ze všech stran, aby se zatáhlo. Orestované maso vložíme do pekáče, podlejeme troškou vody (nebo vývaru), přikryjeme poklicí nebo alobalem a vložíme do předehřáté trouby.
Maso v troubě občas kontrolujte – pokud je třeba přidávejte vodu a občas maso vepečenou šťávou přelejte. Pečení bude trvat zhruba hodinku. Čas si musíte přizpůsobit podle velikosti masa. Pečeme zkrátka doměkka :-)

3.) Barbecue omáčku připravíme velmi jednoduše. Do rendlíku vložíme všechny přísady podle receptu. S tabascem velmi opatrně – stačí přidat jen pár kapek, aby omáčka byla jen lehce pikantní. Necháme párkrát probublat a případně dochutíme.

Jako přílohu jsem připravila pečené brambory s kmínek a kapkou olivového oleje a taky mrkev karamelizovanou na másle a čerstvou petrželkou.

 

Pecene-maso-barbecue-omacka-jamie-oliver_03

Pecene-maso-barbecue-omacka-jamie-oliver_04

Pecene-maso-barbecue-omacka-jamie-oliver_06

Pecene-maso-barbecue-omacka-jamie-oliver_07