Dnes jsem vařila pro moji oblíbenou návštěvnici našeho pidi bytečku. Svou přítomností nás potěšila moje mladší a kudrnatější ségra a proto jsem chtěla připravit nějakou výtečnou dobrotu. Pečené maso a barbecue omáčka jsou podle Jamieho Olivera, k tomu jako přílohu jsem připravila pečené brambory a karamelizovanou mrkev.
Recept určitě vyzkoušejte a nechte si chutnat
Ingredience:
Marináda na maso:
lžička fenyklových semínek
lžička celého pepře
lžíce koriandru
lžička muškátového oříšku
lžička mleté červené papriky (uzené)
lžička hořčice
sůl
olivový olej
Barbecue omáčka:
240ml kečupu
tabasco
6 lžic jablečného cideru
6 lžic jablečného džusu
2 lžičky medu
2 lžičky hořčice
Postup:
1.) Jako první si připravíme marinádu. Do hmoždíře vložte nejprve suché přísady – koření, bylinky.. a rozdrťte je. Jakmile jste s konzistencí spokojeni přidejte olivový olej a hořčici a smíchejte. Touto směsí potřete připravené a očištěné maso a nechejte alespoň hodinku marinovat.
2.) Po hodince maso začneme připravovat – rozpalte pánev a orestujte jej ze všech stran, aby se zatáhlo. Orestované maso vložíme do pekáče, podlejeme troškou vody (nebo vývaru), přikryjeme poklicí nebo alobalem a vložíme do předehřáté trouby.
Maso v troubě občas kontrolujte – pokud je třeba přidávejte vodu a občas maso vepečenou šťávou přelejte. Pečení bude trvat zhruba hodinku. Čas si musíte přizpůsobit podle velikosti masa. Pečeme zkrátka doměkka
3.) Barbecue omáčku připravíme velmi jednoduše. Do rendlíku vložíme všechny přísady podle receptu. S tabascem velmi opatrně – stačí přidat jen pár kapek, aby omáčka byla jen lehce pikantní. Necháme párkrát probublat a případně dochutíme.
Jako přílohu jsem připravila pečené brambory s kmínek a kapkou olivového oleje a taky mrkev karamelizovanou na másle a čerstvou petrželkou.
Vložit komentář