Návod jak si osladit víkend a uspokojit ajťáka zbožňujícího buchty, koláče i bábovky jakéhokoliv druhu. Jakmile nastane čas sobotního odpoledne už se blíží očekávaná otázka „Kde mám buchýtku?“ – v tom případě je dobré mít po ruce tento recept na rychlou, nenáročnou a vyníkající buchtu. S drobenkou! :-)
Taky máte takového „buchťáka“? Tak si pište..

Ingredience
Na těsto:
2,5 hrnku polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 sáček vanilkového cukru
1 hrnec cukru krupice
1 hrnek mléka
2 vejce
100g rozpuštěného másla

Náplň:
skořice
2 lžíce cukru krupice
5-7 jablek

Drobenka:
5 lžic cukru krupice
5 lžic hrubé mouky
3 lžíce másla

Vlacna-jablecna-buchta-s-drobenkou_01
Postup:
1.) Připravíme si mísu, ve které budeme připravovat těsto. Nejdříve smícháme suché přísady, poté přidáme vejce, mléko a rozpuštěné máslo.

2.) Jablíčka si oloupeme, nastrouháme na struhadle (na hrubé straně). Pocukrujeme, poskořicujeme a smícháme.

3.) Těsto vylijeme na plech (který je vymazaný a vysypaný hrubou mouku, nebo použijte pod těsto pečící papír). Na těsto dáme připravená jablíčka a nakonec drobenku (tu si připravíme tak, že zpracujeme cukr, hrubou mouku a máslo).

4.) Pečeme na 180°C přibližně 30 – 40 minut.