Jak se tak koukám na předpověď počasí čeká nás pěkný letní týden. ☀ Tak jsem si říkala, že je čas podělit se o super jednoduchý letní recept. Lečo! Hromada zeleniny a k tomu pikantní klobása chorizo.
U nás doma si připravujeme variantu bez rozšlehaného vajíčka a v konzistenci hodně hodně hodně husté polévky. Rajčata můžete, ale nemusíte loupat. Myslím si, že je lepší je ponechat celá protože i jejich slupka má v sobě spoustu chutí, které do leča prostě patří. Tak rozpalme pánve a pusťme se do vaření 😉

Ingredience:
2 cibule
1 klobása chorizo
2 žluté papriky
2 zelené papriky
2 červené papriky
6 rajčat
protlak
sladká mletá paprika
cukr
sůl
pepř
olej

Postup:
1.) Cibulku nakrájejte nadrobno a orestujte na oleji. Jakmile začne zlátnout přidejte nakrájené chorizo a mírně orestujte. Nakonec přidejte lžičku mleté papriky.

2.) Všechnu zeleninu nakrájejte na hrubší kousky a přidejte do pánve. Pořádně promíchejte a pod pokličkou necháme podusit. Pokud zelenina nepustí dostatek šťávy přilijte trochu vody. Podle chuti lečo osolte a opepřete. Nakonec přidejte lžíci cukru a asi dvě lžíce protlaku.

3.) Zeleninu poduste do měkka. Pokud chcete přidejte rozšlehaná vejce.

Podávejte za horkých letních večerů s kouskem čerstvého chleba s křupavou kůrkou. Už se mi sbíhají sliny.. přeju dobrou chuť :-) ☀

Zeleninove-leco-s-chorizem_06

Zeleninove-leco-s-chorizem_02

Zeleninove-leco-s-chorizem_03